Covrigi cu Brânză și Susan

Astăzi vom face Covrigi cu brânză și susan. Rețeta mea are un aluat simplu făcut din făină, untură, drojdie, lapte, brânză, ou și sare. Se frământă rapid, apoi se întinde aluatul, se taie cu o formă pentru covrigi, se ung cu ou, se presară susan deasupra și se coc.

Ingrediente pentru aluat:
400 de grame de făină
200 de grame de telemea răzuită
200 de grame de untură (puteți folosi și unt dar cu untură vor ieși mai fragezi)
3-5 linguri de lapte călduț
30 de grame de susan
2 ouă
1 linguriță de drojdie uscată
1 linguriță de sare


    Începem prin a face aluatul. Într-un bol punem făina și untura. Cu mâna omogenizăm untura în făină. Apoi, adăugăm 1 ou, celălalt îl vom folosi la uns pe deasupra, sarea, telemeaua, drojdia și laptele. Nu adăugăm tot laptele deodată pentru că  s-ar putea să nu avem nevoie chiar de tot. Omogenizăm totul bine și când avem aluatul format îl punem pe blatul de lucru făinat și îl mai frământăm puțin. Îl formăm într-o bilă și îl întindem cu sucitorul de aproximativ jumătate de cm grosime.

    Tăiem aluatul cu o formă pentru covrigi. Dacă nu aveți o formă pentru covrigi, îi puteți tăia cu un cuțit și faceți sărățele. Marginile le adunăm și formăm aluatul iarăși într-o bilă. Facem covrigi din tot aluatul. Din întreaga cantitate mie mi-au ieșit 70 de covrigi. Punem covrigii pe o tava acoperită cu hârtie de copt. Ii ungem cu o pensula cu un ou bătut, apoi presarăm susan deasupra. Ii coacem la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 15-20 de minute, sau până când devin aurii. Când sunt copți îi scoatem pe o farfurie.

    Priviți cât de bine arată! Covrigii sunt foarte fragezi și au un gust plăcut de la telemea! Eu pur și simplu ii ador!

    Vă doresc poftă bună!