Tort de Ciocolată cu Blat Umed

Astăzi vom face Tort de Ciocolată cu Blat Umed. Printre rețetele mele găsiți mai multe torturi de ciocolată, dar acesta cred că le întrece pe toate. Este un tort dens și cremos care seamănă foarte mult cu prăjitura negresă.

Ingrediente pentru blat:

550 de grame de făină
700 de ml apă clocotită
300 de grame de zahăr
350 de grame de unt moale la temperatura camerei cu 82% grăsime
150 de grame de cacao
5 ouă
1 linguriță de sare
1 linguriță de praf de copt
2 lingurițe de bicarbonat de sodiu


    Într-un bol punem untul și îl spumăm cu mixerul. Peste unt punem zahărul și mixăm 2-3 minute cât să se spumeze compoziția. Acum adăugăm cele 5 ouă, treptat câte unul, mixând bine după fiecare. Lăsăm puțin deoparte.

    Peste cacao punem apa clocotită și omogenizăm bine.

    Peste făină punem sarea, bicarbonatul de sodiu și praful de copt. Amestecăm bine.

    Acum vom alterna între a adăuga peste compoziția de unt amestecul de făină și cel de cacao, până când le terminăm de încorporat.

    Împărțim compoziția în două. Punem jumătate într-o tavă cu diametrul de 25 de cm unsă cu ulei si tapetată cu hârtie de copt și dăm primul blat la copt la 180 de grade Celsius pentru 1 oră, sau până când are crăpături deasupra și devine lucios.

    Când primul blat este copt, peste o nouă hârtie de copt punem și restul de compoziție. Dăm și cel de-al doilea blat la copt la fel ca și pe primul.

    Când blaturile sunt reci le tăiem în două ca să avem 4 blaturi. Acest tip de blat umed este mai moale și se poate crăpa, dar nu va faceți griji, când vom clădi tortul vom acoperi totul în cremă și nu se va mai vedea nimic.

Ingrediente pentru cremă:
500 de grame de mascarpone
500 de grame de ciocolată cu 70% cacao
100 de grame de zahăr pudră
500 de ml de frișcă lichidă


    Într-un bol punem brânza mascarpone și o spumăm cu mixerul. Peste ea punem zahărul pudră și mai mixăm cât să se încorporeze și el.

    Apoi, punem ciocolata topită și răcită și mixăm până când totul este omogenizat. Eu întotdeauna topesc ciocolata în cuptorul cu microunde, dar dacă doriți puteți și pe baie de aburi.

    În alt bol punem frișca și o batem spumă cu mixerul.

    Peste frișcă punem amestecul de mascarpone și ciocolată și omogenizăm totul bine.

Ingrediente pentru sirop:
150 de ml de apă
120 de grame de zahăr


    Punem zahărul peste apă și amestecăm cu o lingură până când se topește.

    Acum vom clădi tortul. Însiropăm primul blat cu siropul de zahăr. Peste punem un sfert din cremă. Facem la fel și cu celelalte 3 blaturi. Îmbrăcăm tortul în cremă.

    Decorăm tortul cu ciocolată topită și facem rozete cu poșul.

    Tortul este gata! Priviți cât de bine arată! Are multe straturi care se văd atât de bine, blatul este moale, crema este amăruie de la ciocolată, o combinație perfectă de gusturi.

    Vă doresc poftă bună!