
Ingrediente:
350 de grame de făină
300 de ml de lapte
1 portocală mai mare bio (a mea a avut 200 de grame)
3 ouă
150 de ml de ulei
un praf de sare
10 grame de praf de copt
160 de grame de zahăr
Într-un robot de bucătărie punem portocala tăiată în bucăți mai mici, laptele și uleiul. Mixăm cât să se paseze portocala.
Punem compoziția obținută într-un bol, peste care adaugăm zahărul, ouăle, sarea și mixăm puțin. Adăugăm făina și praful de copt. Omogenizăm totul bine.
Punem compoziția obținută într-o tavă cu diametrul de 25 de cm unsă și tapetată cu hârtie de copt. O dăm la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când devine aurie deasupra.
Prăjitura este gata! Priviți cât de bine arată! Are un miros plăcut de portocale, o textura fină și cremoasă.
Vă doresc poftă bună!