Tort Mușuroi cu Cremă de Ciocolată

Astăzi vom face Tort Mușuroi cu Cremă de Ciocolată. Din două blaturi pufoase, unul alb și unul maro, o cremă de ciocolată și biscuiți măcinați facem un tort foarte bun și aspectuos.

Ingrediente pentru blatul alb:
5 albușuri
5 linguri de făină
5 gălbenușuri
5 linguri de zahăr


    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm gălbenușurile și făina. Omogenizăm totul bine.

    Punem compoziția într-o tavă cu diametrul de 38x26 de cm unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt și dăm primul blat la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când înfigem o scobitoare în mijloc, iar ea iese curată.

Ingrediente pentru blatul maro:

5 albușuri
4 linguri de făină  
5 gălbenușuri
1 lingură de cacao
5 linguri de zahăr


    Procedăm la fel ca și la primul blat. Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Adăugăm zahărul. Apoi, punem gălbenușurile, făina și cacao. Omogenizăm bine. Punem compoziția în tavă și dăm la copt la 180 de grade Celsius, la fel ca și pe primul blat.

    Când avem blaturile coapte și răcite le tăiem în fâșii de câte doi cm lățime.

Ingrediente pentru cremă:

400 de grame de unt la temperatura camerei, cu 80% grăsime
12 linguri de zahăr
2 linguri de cacao
6 ouă întregi


    Într-un bol care este pe baie de aburi punem ouăle, zahărul și cacao.

    Cu un tel amestecăm continuu, aproximativ jumătate de oră. Pentru a verifica dacă crema este gata luăm puțină cremă între doua degete și dacă se întinde într-un fir subțire, care nu se rupe, atunci e gata. O lăsăm la răcit.

    Când crema este rece punem untul într-un bol și îl spumăm cu mixerul. Apoi, adăugăm treptat câte o lingură din cremă peste unt, mixând bine după fiecare. Facem la fel până când terminăm de încorporat toată crema.

    Când avem crema făcută ne putem ocupa de asamblarea tortului.

    Într-o strecurătoare cu diametrul de 23 de cm punem un strat de fâșii, dar intercalate, unul alb, unul maro. Peste punem cremă. Stratul următor punem fâșiile de blat invers și iarăși cremă. Facem la fel până terminăm ambele blaturi.

    Îmbrăcăm tortul în cremă. Peste presarăm 50 de grame de biscuiți maro măcinați, pentru a semăna cu un mușuroi.

    Tortul este gata! Priviți cât de bine arată! Are multe straturi colorate, blatul este pufos, crema este dulce, din belșug. Un tort cu aspect frumos și foarte gustos.

    Vă doresc poftă bună!