Prăjitura Noblat

Astăzi vom face Prăjitura Noblat. În caietul mamei mele cu rețete această prăjitură cu nucă, cremă de vanilie și blat pufos poartă numele de noblat.

Ingrediente pentru prima parte a prăjiturii:
3 albusuri
150 de grame de nucă măcinată
2 foi de napolitană
250 de grame de zahăr


    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm nuca și omogenizăm bine.

    Întindem compoziția obținută peste o foaie de napolitană.

    Dăm la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute, sau până când devine aurie deasupra.

Ingrediente pentru blat:
5 albușuri
5 gălbenușuri
5 linguri de zahăr
5 linguri de făină


    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi adăugăm gălbenușurile și făina. Omogenizăm totul bine.

    Punem compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea de 38x26 cm unsă cu ulei si tapetată cu hârtie de copt.

    Dăm blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când devine auriu deasupra.

Ingrediente pentru cremă:
400 de ml de lapte
6 linguri de zahăr
3 gălbenușuri
250 de grame de unt la temperatura camerei
4 linguri de făină


    Într-un bol punem gălbenușurile, zahărul, făina și 5-6 linguri de lapte, cât să formăm o pastă omogenă. Restul de lapte îl punem într-o cratiță și îl lăsăm să fiarbă.

    Când laptele fierbe punem amestecul făcut mai devreme în el și amestecăm continuu cu o lingură de lemn până când se îngroașă. Apoi, lăsăm să se răcească complet.

    Când crema este rece într-un bol punem untul și îl spumăm cu mixerul. Peste unt începem să adăugăm câte o lingură din cremă, mixând bine după fiecare adaos. Facem la fel până când terminăm de încorporat toată crema.

    Acum vom asambla prăjitura. Peste foaia de napolitană cu bezea de nucă întindem jumătate din cremă. Peste punem blatul și restul de cremă. Deasupra punem foaia de napolitană rămasă.

    Prăjitura este gata! Priviți cât de bine arată! Are multe straturi care se văd atât de bine, foaia de napolitană este crocantă, blatul pufos și crema dulce. O veți adora!

    Vă doresc poftă bună!