Tartă cu iaurt și lămâie

Astăzi vom face Tartă cu iaurt și lămâie. Are un aluat fraged cu unt, aromat cu coajă de lămâie și o umplutură de iaurt natural aromat cu vanilie.

Ingrediente pentru aluat:
100 de grame de unt
200 de grame de făină
2 gălbenușuri
70 de grame de zahăr
10 grame de praf de copt
coaja de la o lămâie


    Într-un bol punem gălbenușurile, zahărul, untul, praful de copt, coaja de lămâie și făina. Cu mâna omogenizăm totul bine până când avem aluatul format. Îl împărțim în două bucăți egale.

Ingrediente pentru umplutură:

800 de grame de iaurt natural
4 albușuri
70 de grame de făină
160 de grame de zahăr
2 plicuri de 8 grame de zahăr vanilinat


    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm zahărul vanilinat, făina și iaurtul. Omogenizăm bine.

 
    Într-o tavă rotundă cu marginea detașabilă cu diametrul de 25 cm întindem cu mâna o jumătate din aluat pe fundul formei.

    Peste punem compoziția de iaurt. Cealaltă jumătate de aluat o răzuim peste umplutură.

    Dăm tarta la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 45-50 de minute, sau până când devine aurie deasupra, iar dacă o atingem se mai mișcă puțin umplutura, dar se vede ca e închegată.

    Când e coaptă o lăsăm să se răcească complet.

    Tarta este gata! Priviți cât de bine arată! Are un aluat fraged aromat și o umplutură pufoasă. Se face atât de ușor și repede. O veți adora!

    Vă doresc poftă bună!