Prăjitură cu Nucă Prăjită și Nucă de Cocos

Astăzi vom face Prăjitură cu nucă prăjită și nucă de cocos. O prăjitură fină, cu două creme și două blaturi, unul cu nucă prăjită și unul cu nucă de cocos.

Ingrediente pentru blatul cu nucă prăjită:
150 de grame de nucă prăjită tocată mărunt
5 albușuri
250 de grame de zahăr
2 linguri de cacao
2 linguri de făină


    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm făina, cacao și nuca prăjită. Omogenizăm totul bine.

    Punem compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea de 38x26 cm unsă cu ulei si tapetată cu hârtie de copt. Dăm blatul Ia copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când infingem o scobitoare în mijloc, iar ea iese curată.

Ingrediente pentru blatul cu nucă de cocos:
5 albușuri
250 de grame de zahăr
50 de grame de nucă de cocos
2 linguri de făină


    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm făina și nuca de cocos. Omogenizăm totul bine.

    Punem compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea de 38x26 cm unsă cu ulei si tapetată cu hârtie de copt. Dăm blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când devine auriu deasupra.

    Lăsăm blaturile să se răcească între timp ce vom face cele două creme.

Ingrediente pentru crema de ouă:
cele 10 gălbenușuri rămase de la blaturi
250 de grame de unt la temperatura camerei
300 de grame de zahăr
2 plicuri de 8 grame de zahăr vanilinat


    Într-un bol care este pe baie de aburi punem gălbenușurile, zahărul și zahărul vanilinat. Cu un tel amestecăm continuu timp de 20 de minute. În acest timp ele se vor găti și se vor spuma.

    Când crema de ouă este rece punem untul într-un bol și îl spumăm cu mixerul. Apoi, adăugăm treptat câte o lingură din cremă peste unt, mixând bine după fiecare adaos, până când terminăm de încorporat toată crema în unt.

Ingrediente pentru crema de budincă:
350 de ml de lapte
150 de grame de zahăr
1 plic cu praf pentru budincă de vanilie
250 de grame de unt la temperatura camerei


    Într-un bol punem praful de budincă, zahărul și 5-6 linguri de lapte cât să formăm o pastă omogenă. Restul de lapte îl punem într-o cratiță și îl lăsăm să fiarbă.

    Când laptele fierbe punem amestecul făcut mai devreme în el și amestecăm continuu cu o lingură de lemn până când se îngroașă.

    Lăsăm budinca să se răcească.

    Când budinca este rece într-un bol punem untul și îl spumăm cu mixerul. Apoi, adăugăm treptat câte o lingură din budincă peste unt, mixând bine după fiecare adaos, până când terminăm de încorporat toată budinca în unt.

    Acum vom asambla prăjitura. Peste blatul maro cu nucă punem toată crema de ouă și o întindem uniform. Blaturile sunt foarte fragile și au aspect crăpat, dar dacă avem răbdare cu ele, nu se vor rupe. Peste punem blatul alb cu nucă de cocos. Deasupra punem crema de budincă de vanilie și presărăm nucă de cocos.

    Prăjitura este gata! Priviți cât de bine arată! Are două blaturi dulci și aromate și două creme fine. Are un aspect deosebit de frumos și un gust minunat.

    Vă doresc pofta bună!