Lasagna cu Spanac

Astăzi vom face Lasagna cu Spanac. Pe canalul meu am împărtășit cu voi rețeta mea de Lasagna clasică, cu carne, în urmă cu un an și a fost un succes, fiind urmărită de nu mai puțin de 160.000 de oameni. Rețeta de astăzi nu are carne, se face cu spanac și trei tipuri de brânză, în doar câteva minute.

Ingrediente pentru sosul marinara:
2 conserve de 400 de grame de roșii în bulion
50 de grame de unt
1 ceapă tocată mărunt
3-4 căței de usturoi tocați mărunt
1 linguriță de oregano
1 linguriță de sare și una de piper
1 linguriță de busuioc uscat (dacă aveți proaspăt e chiar mai bun)


    Într-o tigaie punem untul și îl lăsăm să se topească. Apoi, punem ceapa și usturoiul și le călim aproximativ 5-7 minute, la foc mediu, cât să se înmoaie. Adăugăm roșiile în bulion pe care le-am tocat în cubulețe mici, condimentăm cu cimbru, busuioc, sare și piper și continuăm să fierbem sosul pentru încă 15-20 de minute, amestecând din când în când. Când sosul a mai scăzut și s-a îngroșat oprim focul și îl lăsăm deoparte.

Ingrediente pentru lasagna:
sosul marinara făcut mai devreme
600 de grame de spanac opărit în apă cu sare și scurs de lichid (sau puteți folosi și congelat)
500 de grame de brânză dulce de vaci
300 de grame de mozzarella răzuită
13 foi de lasagna
50 de grame de parmezan răzuit


    Acum vom clădi lasagna. Într-o tavă cu dimensiunea de 30X30 de cm punem un strat de sos marinara, un rând de foi de lasagna, brânză dulce, mozzarella și spanac. Repetăm încă de doua ori straturile. Ultimul strat are sos marinara, mozzarella și parmezanul răzuit.

    Dăm lasagna la cuptor la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 40-50 de minute, sau până când devine aurie deasupra.

    Lasagna este gata! Priviți cât de bine arată! Foile de lasagna s-au gătit în totalitate, fără să fie nevoie să le fierbem înainte. Această rețetă de Lasagna este foarte aromată, suculentă și delicioasă.

    Vă doresc poftă bună!