Prăjitură cu Căpșune și Frișcă

Astăzi vom face Prăjitură cu Căpșune și Frișcă. Blat pufos cu budincă de vanilie, căpșune proaspete, din grădina mea și frișcă.

Ingrediente pentru blat:
6 albușuri
6 gălbenușuri
6 linguri de făină
6 linguri de zahăr


    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm gălbenușurile și făina. Omogenizăm totul bine.

    Punem compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea de 38x26 de cm unsă cu ulei si tapetată cu hârtie de copt. Dăm blatul Ia copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când devine auriu deasupra, iar dacă infingem o scobitoare în mijloc, ea iese curată.

Ingrediente pentru restul prăjiturii:
500 de grame de căpșune tăiate în jumătate
300 de ml de frișcă lichidă
200 de grame de zahăr
350 de ml de lapte
1 plic de budincă de vanilie


    Într-un bol amestecăm praful pentru budincă cu zahărul și câteva linguri de lapte, cât să formăm o pastă omogenă. Restul de lapte îl punem într-o cratiță și îl lăsăm să fiarbă.

    Când laptele fierbe punem amestecul făcut mai devreme în el și amestecăm continuu cu o lingură de lemn până când se îngroașă.

    Imediat ce am luat budinca de pe foc o punem peste blatul copt și o întindem uniform. Peste aranjăm imediat jumătăți de căpșune.

    Când blatul și budinca s-au răcit putem bate frișca spumă cu mixerul.

    Punem frișca peste prăjitură.

    Prăjitura este gata! Priviți cât de bine arată! Blatul este foarte pufos, budinca este dulce, iar căpșunele proaspete împreună cu frișca au un gust minunat.

    Vă doresc poftă bună!