Cartofi Noi cu Sos de Parmezan

Astăzi vom face Cartofi Noi cu Sos de Parmezan. În gradina mea au apărut primii cartofi noi așa că m-am gândit că trebuie neapărat să vă arăt o nouă rețetă pe care să o încercați și voi. Sosul cremos cu smântână și parmezan învăluie cartofii și le dă un gust absolut minunat.

 
Ingrediente:
1, 5 kg de cartofi noi tăiați pe jumătate
100 de grame de parmezan răzuit  
150 de ml de supă de găină
50 de grame de unt
jumătate de legătură de pătrunjel verde tocat
3 linguri de făină
200 de ml de smântână pentru gătit
4 căței de usturoi răzuiți
sare și piper după gust

 
    Punem cartofii într-o oală, îi acoperim cu apă și punem puțină sare. Îi lăsăm să fiarbă.

    Când cartofii sunt fierți ne putem ocupa de sos.

    Într-o cratiță punem untul și îl lăsăm să se topească. Apoi, punem usturoiul pe care îl prăjim aproximativ 30 de secunde, amestecând continuu. Punem făina și omogenizăm bine. Adăugăm supa, amestecăm, punem și smântâna pentru gătit. Punem și parmezanul. În acest moment mai adăugăm lapte cât să ajungem la consistența dorită. Eu am mai pus 300 de ml de lapte. Condimentăm cu sare și piper. Nu punem foarte multă sare deoarece parmezanul este destul de sărat. Acum punem și cartofii fierți pe care ii acoperim în sos. Mai rămâne de pus pătrunjelul verde tocat.

    Cartofii în sos sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt complet acoperiți de sosul delicios.

    Parmezanul și smântâna pentru gătit au dat un gust perfect preparatului. Trebuie sa încercați și voi această rețetă cu cartofi noi.

    Vă doresc pofta bună!