Prăjitura Televizor

Astăzi vom face Prăjitura Televizor. Această prăjitură era mereu pe masă când eram copii. Este foarte pufoasă, are două foi de ciocolată, un blat pufos și o cremă de budincă cu unt.

Ingrediente pentru blat:

6 albușuri
6 gălbenușuri
6 linguri de zahăr
6 linguri de făină

    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm gălbenușurile și făina. Omogenizăm totul bine.

    Punem compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea de 38x26 de cm unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Dăm blatul Ia copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când devine auriu deasupra, iar dacă înfigem o scobitoare în mijloc, ea iese curată.

Ingrediente pentru foile de ciocolată:

6 albușuri
6 gălbenușuri
2 linguri de cacao
6 linguri de zahăr
4 linguri de făină


    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm gălbenușurile, cacao și făina. Omogenizăm bine.

    Punem jumătate din compoziție într-o tavă cu dimensiunea de 38x26 cm unsă cu ulei si tapetată cu hârtie de copt. Dăm prima foaie la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20-25 de minute, sau până când înfigem o scobitoare în mijloc, iar ea iese curată.

    Când prima foaie este coaptă, coacem și cea de-a doua foaie la fel ca și pe prima.

    Între timp ce blatul și foile se răcesc noi ne vom ocupa de cremă.

Ingrediente pentru cremă:
350 de ml de lapte
150 de grame de zahăr
1 plic cu praf de budincă de vanilie
250 de grame de unt la temperatura camerei


    Într-un bol punem praful de budincă, zahărul și 5-6 linguri de lapte cât să formăm o pastă omogenă. Restul de lapte îl punem într-o cratiță și îl lăsăm să fiarbă.

    Când laptele fierbe punem amestecul făcut mai devreme în el și amestecăm continuu cu o lingură de lemn până când se îngroașă.

    Lăsăm budinca să se răcească.

    Când budinca este rece într-un bol punem untul și îl spumăm cu mixerul. Apoi, adăugăm treptat câte o lingură din budincă peste unt, mixând bine după fiecare adaos, până când terminăm de încorporat toată budinca în unt.

    Acum vom asambla prăjitura. Peste prima foaie de ciocolată punem jumătate din cremă și o întindem uniform. Peste punem blatul și restul de cremă. Deasupra punem cealaltă foaie de ciocolată și presărăm zahăr pudră.

    Prăjitura este gata! Priviți cât de bine arată! Este foarte pufoasă și are o cremă fină de vanilie. Se face atât de ușor. Trebuie neapărat să o încercați și voi.

    Vă doresc poftă bună!