Tușpais de Dovlecei

Astăzi vom face Tușpais de Dovlecei. Acum dovleceii sunt în sezon, iar primii au apărut în grădina mea, așa că astăzi vom face Tușpais. Pe canalul meu găsiți mai multe rețete cu dovlecei, dar această rețetă este printre preferatele familiei mele, fiind mâncarea favorită a soțului meu.

Ingrediente:
2 dovlecei mai mari răzuiți și scurși de lichid
2 morcovi răzuiți
jumătate de gogoșar roșu tocat cubulețe
1 ceapă mai mare tocată mărunt
100 de ml de ulei
2 linguri de făină
4 căței de usturoi răzuiți
250 de ml de lapte
jumătate de legătură de pătrunjel verde tocat
jumătate de legătură de mărar verde tocat
sare și piper după gust


    Într-o cratiță punem uleiul, ceapa, gogoșarul, usturoiul, morcovii și dovleceii. Le călim aproximativ 20-30 de minute, amestecând din când în când, până când sunt gătite legumele.

    Apoi, punem frunzele de pătrunjel, mărarul, sare și piper după gust. Mai gătim un minut.

    Apoi, punem făina, o încorporăm și adăugăm laptele. Mai fierbem mâncarea 5 minute amestecând continuu.

    Tușpaisul de dovlecei este gata! Priviți cât de bine arată! A ieșit un sos cremos și delicios. Este o mâncare perfectă pentru orice zi a săptămânii.

    Vă doresc pofta bună!