
Ingrediente:
2 dovlecei mai mari răzuiți și scurși de lichid
2 morcovi răzuiți
jumătate de gogoșar roșu tocat cubulețe
1 ceapă mai mare tocată mărunt
100 de ml de ulei
2 linguri de făină
4 căței de usturoi răzuiți
250 de ml de lapte
jumătate de legătură de pătrunjel verde tocat
jumătate de legătură de mărar verde tocat
sare și piper după gust
Într-o cratiță punem uleiul, ceapa, gogoșarul, usturoiul, morcovii și dovleceii. Le călim aproximativ 20-30 de minute, amestecând din când în când, până când sunt gătite legumele.
Apoi, punem frunzele de pătrunjel, mărarul, sare și piper după gust. Mai gătim un minut.
Apoi, punem făina, o încorporăm și adăugăm laptele. Mai fierbem mâncarea 5 minute amestecând continuu.
Tușpaisul de dovlecei este gata! Priviți cât de bine arată! A ieșit un sos cremos și delicios. Este o mâncare perfectă pentru orice zi a săptămânii.
Vă doresc pofta bună!