Tort cu Iaurt de Căpșuni și Mandarine

Astăzi vom face Tort cu Iaurt de căpșuni și mandarine. Acest tort îl fac de cel puțin 15 ani. Are un strat gros de cremă fină, un blat pufos, mandarine și jeleu.

Ingrediente pentru blat:

5 albușuri
5 gălbenușuri
5 linguri de zahăr
5 linguri de făină


    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm gălbenușurile și făina. Omogenizăm totul bine.

    Punem compoziția obținută într-o tavă cu diametrul de 26 de cm unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Dăm blatul Ia copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când devine auriu deasupra, iar dacă înfigem o scobitoare în mijloc, ea iese curată. Lăsăm blatul să se răcească.

Ingrediente pentru jeleu:
350 de ml de apă
4 linguri de zahăr
2 plicuri de 8 grame de gelatină roșie pentru jeleu


    Într-o cratiță punem apa, gelatina roșie și zahărul. Amestecăm și ținem gelatina 2-3 minute pe foc până când începe să fiarbă. Apoi, o luăm de pe foc.

Ingrediente pentru cremă:

fructele din 2 compoturi de mandarine de 300 de grame
500 de ml de frișcă lichidă
400 de grame de iaurt de căpșuni
4 linguri de zahăr


    Peste iaurt punem cele 4 linguri de zahăr și amestecăm. Punem iaurtul peste jeleul roșu fierbinte și omogenizăm bine.

    În alt bol batem frișca spumă cu mixerul. Peste frișca bătută punem amestecul de jeleu și iaurt de căpșuni și omogenizăm bine.

    Luăm hârtia de copt de pe blat și îl punem înapoi în forma în care l-am copt.

    Peste blat aranjăm un rând de mandarine din compot. Punem toată crema peste blat și mandarine și întindem uniform. Deasupra aranjăm încă un strat de mandarine.

Ingrediente pentru jeleul de deasupra:
sucul din cele 2 compoturi de mandarine
2 plicuri de 8 grame de gelatină transparentă pentru jeleu
4 linguri de zahăr


    Într-o cratiță punem praful de gelatină, zahărul și sucul de mandarine, pe care îl adăugăm treptat ca să nu formăm cocoloașe. Ținem jeleul pe foc 2-3 minute până când începe să fiarbă. Punem jeleul obținut peste mandarine.

    Dăm tortul la frigider pentru 3 ore, cât să se întărească crema.

    Când tortul este gata luăm inelul jos și îl putem servi.

    Tortul este gata! Priviți cât de bine arată! Blatul s-a însiropat foarte bine de la mandarine, crema este pufoasă, din belșug, iar fructele cu jeleu dau și gust bun și aspect frumos tortului.

    Vă doresc poftă bună!