Ciorbă de Fasole Verde

Astăzi vom face Ciorbă de fasole verde. Această rețetă este exact așa cum o face mama, în Banat. Acum că a apărut prima fasole la mine în grădină a trebuit neapărat să vă arăt rețeta mea de ciorbă. Eu nu o fac cu carne, dar uneori îmi place să pun afumătură. Iese o ciorbă cremoasă, plină de păstăi fragede.

Ingrediente:
1,5 kg de fasole verde curățată și tăiată mai mică
400 de grame de lapte prins sau lapte bătut
3 cepe mai mari tocate mărunt
3 morcovi tocați cubulețe
1 ardei gras tocat cubulețe
6-7 căței de usturoi tocați mărunt
1 lingură de boia de ardei dulce
1 lingură de făină
sare și piper după gust
1 legătură de pătrunjel verde tocat
150 de ml de ulei


    Într-o oală punem uleiul, ceapa, morcovii și ardeiul. Le călim aproximativ 20 de minute, amestecând din când în când, până când legumele sunt înmuiate.

    Apoi, punem boiaua de ardei dulce și amestecăm. Adăugăm fasolea verde. Punem puțină sare cât să se înmoaie mai ușor fasolea. Amestecăm și punem capacul la oală. Mai gătim aproximativ jumătate de oră, amestecând din când în când.

    Când fasolea este înmuiată punem făina și amestecăm. Punem apă fierbinte cât să acopere fasolea.
Condimentăm cu sare și piper. Eu am făcut o cantitate mai mare de mâncare pentru că toți membrii familiei mele o adoră, dar dacă voi doriți puteți înjumătăți rețeta.

    Fierbem mâncarea o oră jumate, amestecând din când în când.

    Când mâncarea este fiartă punem peste laptele prins două polonice de ciorbă, pentru a-l aduce la temperatura ciorbei. În acest fel nu se va separa de ciorbă. Adaugăm usturoiul și frunzele de pătrunjel.

    Punem și laptele prins și mai fierbem 5 minute mâncarea.

    Ciorba de fasole verde este gata! Priviți cât de bine arată! A ieșit o ciorbă cremoasă și delicioasă. Păstăile de fasole și legumele sunt fragede și dau un gust minunat ciorbei.

    Vă doresc poftă bună!