Foi cu Cappuccino și Cremă de Caramel

Astăzi vom face Foi cu cappuccino și Cremă de Caramel. Foile sunt pufoase aromate cu miere și cappuccino, iar crema este foarte fină și dulce cu gust de zahăr ars.

Ingrediente pentru foi:
150 de grame de zahăr
320 de grame de făină
20 de grame de unt
1 ou
50 de ml de lapte călduț
1 lingură de miere
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 plic de cappuccino (al meu e de vanilie, dar puteți folosi ori de care doriți)


    Într-un bol mai mic punem praful pentru cappuccino și laptele călduț și omogenizăm bine.

    Într-un bol mixăm untul cu zahărul. Fiindcă am umplut de zahăr peste tot am oprit mixerul și am pus și mierea și oul. Mixăm cât să fie bine omogenizat. Apoi, punem bicarbonatul, cappuccino și făina, pe care o adăugăm treptat, până când se formează un aluat.

    Împărțim aluatul în patru bucăți egale.

    Întindem pe rând câte o foaie cu sucitorul presărând făină ca să nu se lipească. Întindem foile astfel încât să aibă 25X30 de cm și le coacem pe fundul tăvii pe hârtie de copt.

    Le dăm la copt la 190 de grade Celsius pentru aproximativ 7-10 minute, sau până când devin aurii deasupra.

    Imediat ce le scoatem din cuptor le tăiem pe lung în două și le dezlipim de pe hârtia de copt ușor folosindu-ne de un cuțit. Le punem pe o tavă presărând puțină făină peste fiecare foaie ca să nu se lipească una de alta.

    Continuăm la fel și cu celelalte foi. La final trebuie sa avem 8 foi.

Ingrediente pentru cremă:
200 de grame de zahăr
200 de grame de unt la temperatura camerei
200 de ml de apă
2 ouă
50 de grame de zahăr
3 linguri de amidon de porumb


    Într-o cratiță punem cele 200 de grame de zahăr la topit, amestecând din când în când în el.     Când e topit punem apa și mai lăsăm pe foc cât să se formeze un sirop. Lăsăm siropul la răcit.

    Într-un bol punem ouăle cu cele 50 de grame de zahăr și le spumăm cu mixerul. Apoi, punem amidonul de porumb și omogenizăm cu o spatulă. Punem peste ouă siropul de zahăr ars răcit și omogenizăm. Punem toată compoziția înapoi în cratița în care am topit zahărul și punem pe foc. Amestecăm continuu până când se îngroașă, apoi luăm de pe foc și lăsăm caramelul să se răcească.

    Când caramelul este rece punem untul într-un bol și îl spumăm cu mixerul. Apoi, adăugăm treptat câte o lingură din caramel peste unt, mixând bine după fiecare adaos, până când terminăm de încorporat tot caramelul.

    Când avem crema făcută putem începe să umplem foile.

    Peste fiecare foaie punem aproximativ câte o lingură din cremă și o întindem uniform. La final îmbrăcăm prăjitura în crema rămasă.

    Prăjitura este gata! Priviți cât de bine arată! Foile sunt foarte pufoase, iar crema de caramel este dulce. Are gust de miere, cappuccino și caramel. O combinație de gusturi. O veți adora!

    Vă doresc poftă bună!