Prăjitura Tres Leches

Astăzi vom face Prăjitura Tres Leches. Această prăjitură este extrem de populară în America latină. Este un blat pufos de vanilie în-siropat cu trei tipuri de lapte și acoperit în frișcă.

Ingrediente pentru blat:
200 de grame de zahăr
5 ouă
115 grame de unt la temperatura camerei
10 de grame de praf de copt
200 de grame de făină
jumătate de linguriță de sare
1 linguriță de esență de vanilie


    Într-un bol punem untul, zahărul și esența de vanilie. Cu mixerul spumăm bine untul. Apoi, punem pe rând ouăle, unul câte unul, mixând bine după fiecare adaos. Adăugăm făina și omogenizăm. Punem praful de copt și sarea. Cu o spatulă omogenizăm totul bine.

    Punem compoziția într-o tavă cu dimensiunea de 38x26 cm, unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt.

    Dăm blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când înfigem o scobitoare în mijloc, iar ea iese curată.

Ingrediente pentru sirop:
350 de ml de lapte
400 de grame de lapte condensat
250 de ml de lapte evaporat


    Într-un bol punem toate cele trei tipuri de lapte și amestecăm pana când sunt bine omogenizate.

    Când blatul este copt îl înțepăm peste tot cu o furculiță. Turnăm cele trei tipuri de lapte peste blat și îl lăsăm să stea până când e răcit complet.

Ingrediente pentru decor:

500 de ml de frișcă lichidă
câteva felii de căpșune

    Într-un bol punem frișca și o batem spumă cu mixerul.

    Punem frișca peste blatul în-siropat.

    Prăjitura este gata! Acum o putem tăia și servi. Priviți cât de bine arată! A ieșit un blat pufos, aromat și dulce. Decorăm cu felii de căpșune și frunze de mentă. Este o prăjitură absolut delicioasă.

    Vă doresc poftă bună!