Ratatouille de Legume la Cuptor

Astăzi vom face Ratatouille de legume la cuptor. Această rețetă franțuzească cu legume este ca un ghiveci la noi, doar că legumele sunt tăiate rondele și așezate frumos pe un pat de sos de roșii.

Ingrediente:

1 vânătă
3 roșii
2 dovlecei de culori diferite
50 de grame de parmezan răzuit
400 de grame de roșii cuburi în conservă
jumătate de gogoșar roșu tocat cubulețe
1 ceapă tocată mărunt
50 de ml de ulei
4 căței de usturoi razuiți
1 morcov răzuit
1 linguriță de cimbru uscat
1 linguriță de busuioc uscat
sare și piper după gust
jumătate de legătură de pătrunjel verde tocat


    Într-o tigaie punem uleiul, ceapa, gogoșarul, morcovul și usturoiul și le călim 10-15 minute, amestecând din când în când.

    Când legumele s-au înmuiat punem roșiile din conservă și amestecăm. Punem busuiocul, cimbrul, sare și piper după gust și frunzele de pătrunjel. Mai gătim sosul 5 minute.

    Punem sosul într-o formă rotundă pentru cuptor cu diametrul de 25 de cm.

    Acum pregătim legumele. Le tăiem rondele subțiri.

    Suprapunem rondele de legume, vinete, dovlecei, și roșii. Punem rondelele de legume peste sosul făcut mai devreme, până când acoperim toată suprafața. Le condimentăm cu sare și piper și punem puțin ulei peste ele.

    Dăm mâncarea la cuptor la 190 de grade Celsius pentru aproximativ 1 oră, sau până când legumele sunt gătite în totalitate.

    Când mai avem 10 minute scoatem tava din cuptor și presarăm parmezanul răzuit deasupra.

    După cele 10 minute mâncarea este gata! Priviți cât de bine arată! Legumele s-au înmuiat și au primit gust de la sos. Servim legumele împreună cu sosul de roșii. Este o mâncare absolut delicioasă.

    Vă doresc poftă bună!