Nudli cu Griș

Astăzi vom face Nudli cu Griș. În Banat poartă și alte denumiri care de care mai ciudate. Ce este de fapt acest desert? Se face exact ca găluștile cu prune doar că omitem prunele și le dăm o formă de bastonașe. Dacă mai sunt și alții ca și mine cărora nu le plac prunele, ci doar aluatul, această variantă este mai rapidă și la fel de gustoasă.

Ingrediente pentru amestecul prin care vom tăvăli nudli:
70 de ml de ulei
100 de grame de griș
100 de grame de zahăr


    Într-o tigaie punem uleiul și grișul. Cu o lingură de lemn amestecăm continuu până când grișul devine auriu. Puteți folosi și pesmet dacă doriți, dar eu prefer cu griș.

    Când grișul e prăjit oprim focul și punem zahărul. Îl încorporăm în amestec, apoi îl lăsăm deoparte până când vom face nudli.

Ingrediente pentru aluat:
300 de grame de cartofi fierți și pasați
2 ouă
250 de grame de făină
50 de grame de griș
1 linguriță de sare


    Într-un bol punem cartofii, pe care i-am fiert în apă cu sare, apoi pasați, ouăle, grișul, sarea și făina. Frământăm până când avem aluatul format.

    Punem aluatul pe blatul de lucru făinat și îl împărțim în trei. Luăm o bucată de aluat și o aplatizăm cu mâna până când are un cm grosime. Tăiem fâșii subțiri din tot aluatul. Rulăm fiecare fâșie de aluat în mâini pentru a-i da o formă mai rotunjită.

    Gătim nudli într-o oală cu apă și sare, care fierbe, aproximativ 20 de minute, sau până când se ridică la suprafața apei. Din când în când amestecăm pentru a nu se prinde de fundul oalei.

    Strecurăm nudlii. Îi dăm prin amestecul de griș.

    Nudli sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt foarte pufoși și dulci. Un desert perfect!

    Vă doresc poftă bună!