Pui Kiev

Astăzi vom face Pui Kiev. Acest șnițel de pui umplut cu unt aromat cu usturoi și pătrunjel este considerat o delicatesă, fiind o mâncare cunoscută în special în Rusia și Ucraina.

Ingrediente:

2 bucăți de piept de pui tăiat și bătut ca pentru snitel
400 de grame de unt
5 căței de usturoi răzuiți
1 legătură de pătrunjel verde tocat

50 de grame de făină
2 ouă
250 de grame de pesmet
sare și piper după gust

    Începem prin a face untul aromat. Îl spumăm puțin cu o furculiță. Peste el punem usturoiul, pătrunjelul verde tocat și sare după gust. Omogenizăm totul bine.

    Punem untul pe o hârtie de copt și îi dăm o formă dreptunghiulară. Îl învelim în hârtia de copt și îl dăm la congelator jumătate de oră cât să se întărească. Între timp vom condimenta pieptul de pui cu sare și piper.

    Scoatem untul din congelator și îl tăiem în fâșii lungi de aproximativ 2 cm grosime.

    Punem câte o bucată de piept de pui pe folie alimentară. În mijloc punem o fâșie de unt aromat și rulăm strâns șnițelul. Îl închidem strâns în folia alimentară. Facem la fel cu toate bucățile de piept de pui. Le dăm la congelator timp de o oră.

    După ce le scoatem din congelator luăm folia jos și le trecem prin făină, ou și pesmet. Facem la fel cu toate.

    Le dăm iarăși la congelator până când se încinge uleiul în care le vom prăji. Toate aceste etape de dat la congelator ajută la a nu curge untul din mijloc în timpul gătirii.

    Prăjim șnițelele în ulei încins 2-3 minute, doar cât să capete o culoare aurie la suprafață. Le scoatem pe un șervețel de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei. Din întreaga cantitate vă vor ieși 9-10 bucăți.

    După ce le-am prăjit pe toate le vom pune pe o tavă și le vom da la cuptor la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 10-15 minute cât să se termine de gătit în interior. Dacă vreți să fiți siguri că este gătită carnea puteți încerca cu un termometru, unde temperatura ar trebui să arate 65 de grame Celsius.

    Puiul Kiev este gata! Priviți cât de bine arată! Când îl tăiem în două untul topit curge din șnițel. Îl servim cu piure de cartofi. Are un gust minunat. Trebuie neapărat să încercați și voi această rețetă de șnițel.

    Vă doresc poftă bună!