Paste cu sos de Roșii și Gorgonzola

Astăzi vom face Paste cu sos de roșii și gorgonzola. Din roșii, ceapă, ardei, usturoi, gorgonzola și brânză feta facem un sos delicios pentru paste.

Ingrediente:

100 de grame de brânză feta
500 de grame de paste (eu am fussili, dar puteți folosi ori de câte ori doriți)
300 de grame de rosii cherry
1 lingură de cimbru uscat
100 de grame de gorgonzola
1 gogoșar tăiat în fâșii mai mari
1 ceapă tăiată în sferturi
4 căței de usturoi

100 de ml de ulei de măsline
sare și piper după gust


    Într-o tavă punem roșiile cherry, gogoșarul, ceapa, usturoiul, uleiul de măsline, sare și piper după gust și cimbru. Amestecăm și dăm la cuptor la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când sunt înmuiate.

    Punem amestecul de legume într-un robot de bucătărie împreună cu gorgonzola și brânza feta. Mixăm cât să formăm o pastă.

    Gătim pastele într-o oală cu apă care fierbe, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

    Peste pastele fierte punem sosul și amestecăm bine.

    Pastele sunt gata! Priviți cât de bine arată! Avem un sos cremos plin de aromă! Am servit pastele cu puțin busuioc proaspăt deasupra.

    Vă doresc poftă bună!