
Ingrediente:
500 de grame de spaghete
300 de ml de supă de găină
1 ceapă mai mare tocată mărunt
3 roșii mai mari pasate în robotul de bucătărie
1 kg de carne de porc tocată
2 linguri de pastă de roșii
1 ardei capia tăiat julien
4-5 căței de usturoi tocați mărunt
2 morcovi tocați cubulețe
3 frunze de dafin
Câte 1 linguriță de: pudră de usturoi, busuioc, cimbru, oregano și rozmarin
sare și piper după gust
jumătate de legătură de pătrunjel verde tocat
150 de ml de ulei de măsline
Într-o oală punem uleiul, morcovii, ardeiul, ceapa și puțină sare. Le călim 5-7 minute cât să se înmoaie legumele.
Adăugăm carnea tocată, amestecăm și gătim cât să își schimbe culoarea.
Apoi, adăugăm roșiile pasate, pasta de roșii, usturoiul, supa de găină și amestecăm. Condimentăm cu pudra de usturoi, cimbru, oregano, busuioc, rozmarin, sare, piper, frunzele de dafin și pătrunjelul verde tocat.
Gătim sosul aproximativ 30-40 de minute, amestecând din când în când.
Când avem sosul făcut fierbem spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, într-o oală cu apă care fierbe în care am pus putina sare.
Spaghetele bolognese sunt gata! Priviți cât de bine arată! Peste spaghete punem sosul bolognese, care are un gust magnific! A ieșit mult sos, care acoperă spaghetele. Le veți adora!
Vă doresc poftă bună!