Ruladă cu Dovleac

Astăzi vom face Ruladă cu Dovleac. În fiecare toamnă fac rețete cu dovleac. Acesta este un simbol al toamnei și îl aștept cu nerăbdare pentru a începe sezonul de copt prăjituri. Pe canalul meu găsiți nenumărate rețete cu dovleac, de la plăcinte, la ștrudel, tarte și chiar torturi.

Ingrediente pentru blat:
150 de grame de dovleac copt
100 de grame de făină
130 de grame de zahăr
3 ouă
5 grame de praf de copt
un praf de sare
5 grame de bicarbonat de sodiu
jumătate de linguriță de scorțișoară


    Începem prin a pune pulpa din dovleacul copt în bolul unui robot de bucătărie. Mixăm câteva secunde cât să formăm un piure.

    Într-un bol punem ouăle și zahărul. Cu mixerul le spumăm până când își dublează volumul. Apoi, adăugăm piureul de dovleac, făina, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea. Omogenizăm totul bine.

    Punem compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea de 38x26 cm unsă cu ulei si tapetată cu hârtie de copt. Dăm blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când înfigem o scobitoare în mijloc, iar ea iese curată.

    Între timp ce blatul este în cuptor noi vom pregăti prosopul în care îl vom rula.

    Peste un prosop presărăm 40 de grame de zahăr pudră.

    Când blatul este copt îl întoarcem peste prosopul acoperit cu zahăr pudră. Luăm hârtia de copt jos și îl rulăm strâns în prosop. Facem asta cât blatul este încă fierbinte. Îl lăsăm să se răcească complet.     Între timp ce blatul se răcește noi ne vom ocupa de cremă.

Ingrediente pentru cremă:
200 de grame de cremă de brânză
130 de grame de zahăr pudră
80 de grame de unt la temperatura camerei
1 linguriță de esență de vanilie


    Într-un bol punem crema de brânză și untul. Mixăm cât să se omogenizeze. Apoi, adăugăm zahărul pudră și esența de vanilie. Mixăm iarăși câteva secunde, doar cât să încorporăm totul bine.
    Când blatul este rece îl desfacem și îl umplem cu cremă. Îl rulăm strâns.

    Deasupra presărăm zahăr pudră.

    Rulada cu Dovleac este gata! Priviți cât de bine arată! Are un blat pufos și o cremă fină. Gustul este atât de aromat, o veți adora!

    Vă doresc poftă bună!