Paratha - Lipie indiană

Astăzi vom face Paratha - Lipie indiană. India are una dintre cele mai bune bucătării din lume, iar această lipie este deosebită. Merge de minune cu orice fel de mâncare, sau chiar și simplă, dar astăzi am servit-o tot cu ceva indian, curry de pui și orez.

Ingrediente:
500 de grame de făină
300 de ml de apă fierbinte
1 ou
1 linguriță de sare

   
    Într-un bol punem făina, oul, sarea și apa. Frământăm până când avem aluatul format.

    Punem aluatul pe blatul de lucru făinat și îl împărțim în opt bucăți egale. Formăm fiecare bucată de aluat într-o bilă.

Ingrediente pentru a unge lipiile:

200 de grame de unt
100 de grame de făină


    Întindem pe rând câte o bucată de aluat cu sucitorul cât de subțire putem. O ungem cu două linguri de unt topit și presarăm făină deasupra. Rulăm aluatul ca la ruladă, apoi rulăm încă o data, sub formă de melc. Facem la fel și cu celelalte bucăți de aluat.

    Întindem fiecare melc cu sucitorul cât de subțire putem. Ungem fiecare lipie cu unt.

    Le coacem într-o tigaie, la foc mediu, cu partea unsă cu unt jos în tigaie. După ce o punem în tigaie, o ungem iar cu unt topit și pe cealaltă parte. Le coacem câte 4-5 minute pe câte o parte.

    Continuăm la fel până când le coacem pe toate.

    Lipiile Paratha sunt gata! Priviți cât de bine arată! Iar despre mirosul de unt topit de la mine din bucătărie nici să nu vă mai zic. Sunt atât de fragede și de aromate. Le veți adora!

    Vă doresc poftă bună!