Prăjitură Alb și Maro cu Foi de Napolitană (fără coacere)

Astăzi vom face Prăjitură Alb și Maro cu Foi de Napolitană (fără coacere). În caietul mamei mele cu rețete această prăjitură fără coacere cu nucă de cocos și biscuiți este printre primele. O facem mereu de sărbători sau ori de câte ori avem poftă de ceva dulce și nu vrem să folosim cuptorul.

Ingrediente pentru crema de biscuiți:
400 de grame de biscuiți măcinați
6 albușuri
10 linguri de zahăr
2 linguri de cacao
2 linguri de esență de rom


    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm biscuiții măcinați, cacao și esența de rom. Cu o spatulă omogenizăm totul bine.

Ingrediente pentru crema de nucă de cocos:
80 de grame de nucă de cocos
12 linguri de zahăr pudră
250 de grame de unt la temperatura camerei
6 gălbenușuri
Și 3 foi de napolitană


    Într-un bol punem gălbenușurile și zahărul pudră. Cu mixerul le spumăm până când își dublează volumul. Apoi, adăugăm untul și îl încorporăm și pe el. Punem nuca de cocos și omogenizăm cu o spatulă.

    Acum vom umple prăjitura. Peste prima foaie de napolitană punem crema de biscuiți. Peste punem o altă foaie de napolitană. Punem crema de cocos și ultima foaie de napolitană.

    Prăjitura este gata! Priviți cât de bine arată! Are un aspect frumos, cele două creme se văd foarte bine. Este foarte cremoasă și delicioasă!

    Vă doresc poftă bună!