Supă de Bibilică cu Tăiței de Casă

Astăzi vom face Supă de Bibilică cu Tăiței de Casă. Am primit de la bunica o bibilică din care am făcut Duminică o supă foarte gustoasă. M-am gândit că trebuie neapărat să vă arăt rețeta mea de supă, așa cum o fac mereu, cu tăiței de casă de la mama.

Ingrediente:
150 de grame de tăieței de casă
1 păstârnac tăiat în sferturi
2 rădăcini de pătrunjel tăiate în sferturi
3 morcovii tăiați în sferturi
carne de bibilică (eu am avut un sfert, restul am lăsat pentru a mai face supă și altă dată)
frunze de pătrunjel și de țelină
sare după gust
1 ceapă
1 sfert de rădăcină de țelină

    Într-o oală mai mare punem 4 litrii de apă. Punem o lingură de sare și carnea de bibilică. Când începe sa fiarbă luăm spuma formată la suprafață. Fierbem carnea jumătate de oră. Apoi putem pune legumele: ceapa, țelina, pătrunjelul, morcovii și păstârnacul.

    Fierbem supa la foc mic spre mediu aproximativ 1 oră jumate, două ore, până când legumele și carnea sunt fierte.

    Strecurăm supa. Lichidul obținut îl punem înapoi pe foc, gustăm supa și dacă mai este nevoie mai punem sare. Când începe sa fiarbă din nou punem tăițeii și amestecăm ușor cu o lingură. Oprim focul și lăsăm să stea 10 minute.

    Supa este gata! Priviți cât de bine arată! O putem servi imediat, peste presărăm frunze de pătrunjel verde și de țelină tocate mărunt. Mie îmi place sa servesc supa cu morcovi fierți în ea, așa că am pus unul în farfurie.

    Restul de legume și carnea dacă vă plac le puteți servi calde cu puțină sare peste ele.

    Vă doresc poftă bună!