Plăcinte la tigaie cu brânză, mărar și cartofi

Astăzi vom face Plăcinte la tigaie cu brânză, mărar și cartofi. Această rețetă este atât de veche. Obișnuiau să o facă mai mult bunicile noastre. Fiindcă se fac dintr-un aluat simplu de pâine, erau de nelipsit de pe masă. Eu astăzi le-am umplut cu cartofi, telemea și mărar.

Ingrediente pentru aluat:
1 kg de făină
700 de ml de apă călduță
25 de grame de drojdie proaspătă
1 lingură de sare


    Într-un bol punem apa, drojdia, făina și sarea. Frământăm aluatul aproximativ 15 minute cu mixerul. Dacă doriți îl puteți face și cu mâna doar că va trebui frământat mai mult.

    Punem aluatul obținut într-un bol uns cu ulei și îl lăsăm la dospit acoperit cu un prosop de bucătărie, aproximativ o oră.

    Între timp ne vom ocupa de umpluturi.

Ingrediente pentru umplutura de cartofi:
400 de grame de cartofi tăiați cubulețe
sare și piper după gust


    Într-o oală punem cartofii la fiert în apă cu sare.

    Când cartofii sunt fierți punem sare și piper după gust și îi zdrobim ca și la piure.

Ingrediente pentru umplutura de brânză:

150 de grame de telemea de vacă
jumătate de legătură de mărar verde tocat


    Peste telemea punem mărarul și omogenizăm bine.

    Când aluatul a dospit, îl punem pe blatul de lucru făinat și îl formăm într-o bilă. Îl împărțim în 12 bucăți egale. Formăm fiecare bucată de aluat într-o bilă.

    Luăm pe rând câte o bucată de aluat și o aplatizăm puțin. În mijloc punem câte o lingură din umplutură. Sigilăm umplutura și întindem cu sucitorul cât de subțire putem având cusătura în jos. Ne folosim de făină pentru a nu se lipi de blatul de lucru. Eu am făcut 6 plăcinte umplute cu cartofi și 6 umplute cu telemea și mărar.

    Le coacem pe rând într-o tigaie, aproximativ 4-5 minute pe o parte, sau până când se rumenesc.

    Când sunt coapte le ungem cu 100 de grame de unt topit.

    Plăcintele sunt gata! Priviți cât de bine arată! Se rup atât de ușor. Sunt foarte fragede și au un gust minunat!

    Vă doresc poftă bună!