Cozonac cu Cremă de Brânză și Fructe Uscate

Astăzi vom face Cozonac cu Cremă de Brânză și Fructe Uscate. În fiecare an de sărbători mă gândesc să vă arăt rețete de cozonac mai deosebite. Încercați anul acesta și varianta mea de cozonac cu cremă de brânză, este atât de bun!

Ingrediente pentru aluat:
1 lingură de zahăr
500 de grame de făină
250 de ml de lapte călduț
25 de grame de drojdie proaspătă
2 gălbenușuri
30 de ml de ulei
1 linguriță de sare


    Începem prin a face maiaua. În bolul unui mixer punem laptele călduț, drojdia, zahărul și 5 linguri de făină. Mixăm puțin cât să se omogenizeze.

    Când s-au format bule de aer pe suprafața laptelui adăugăm uleiul, gălbenușurile, restul de făină și sarea. Mixăm 10 minute. Dacă faceți aluatul cu mâna va trebui frământat mai mult.

    Punem aluatul într-un bol uns cu ulei și îl lăsăm să dospească la loc călduț, acoperit cu un prosop de bucătărie aproximativ o oră.

Ingrediente pentru umplutură:
200 de grame de cremă de brânză
100 de grame de zahăr pudră
50 de grame de prune uscate
50 de grame de caise uscate
50 de grame de merișoare uscate
1 plic de 8 grame de zahăr vanilinat
1 ou pentru uns deasupra


    Într-un bol punem crema de brânză, zahărul pudră și cel vanilinat. Omogenizăm bine.

    Cand aluatul a dospit îl punem pe blatul de lucru făinat și îl formăm într-o bilă. Îl întindem cu sucitorul.

    Peste aluat întindem crema de brânză. Deasupra punem fructele uscate. Rulăm aluatul strâns ca și când am face o ruladă.

    Tăiem rulada pe lung în două. Rulăm fiecare parte ca și când am face melci. Suprapunem cele două părți.

    Punem cozonacul într-o formă rotundă pentru Panettone adâncă, cu dimensiunea de 16 cm, unsă cu ulei. Îl acoperim cu un prosop de bucătărie și îl mai lăsăm la dospit jumătate de oră, la loc călduț.

    Înainte de a-l da la copt îl ungem pe deasupra cu oul bătut.

    Dăm cozonacul la copt la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 1 oră, sau până când devine auriu deasupra.

    Cozonacul cu cremă de brânză și fructe uscate este gata! Priviți cât de bine arată! Aluatul este foarte pufos, are un aspect foarte frumos, iar umplutura cu cremă de brânză este atât de dulce și aromată.

    Vă doresc poftă bună!