Tort de Afine cu Ciocolată Albă

Astăzi vom face Tort de Afine cu Ciocolată Albă. Acest tort fără coacere este magnific. Se face ușor, este plin de afine și are un aspect foarte frumos.

Ingrediente pentru baza de biscuiți:
150 de grame de biscuiți cu unt măcinați
20 de grame de unt
60 de grame de ciocolată albă


    Într-un bol punem biscuiții, untul topit și ciocolata topită. Cu o lingură omogenizăm bine.

    Punem amestecul de biscuiți într-o tavă rotundă cu margine detașabilă cu diametrul de 26 de cm. Cu lingura aplatizăm biscuiții. Îi lăsăm să stea în frigider între timp ce vom face crema.

Ingrediente pentru cremă:
400 de grame de afine
500 de grame de brânză slabă de vaci
250 de ml de frișcă lichidă
coaja și zeama de la o lămâie netratată
200 de grame de zahăr
2 plicuri de 8 grame de zahăr vanilinat
20 de grame de gelatină granulată + 100 de ml de apă


    Începem prin a hidrata gelatină. Punem gelatina și apa într-un bol și omogenizăm bine cu o lingură. Lăsăm să stea 10-15 minute.

    Într-un robot de bucătărie punem afinele, zahărul și zahărul vanilinat. Mixăm cât să le zdrobim. Punem amestecul obținut într-un bol.

    Într-un bol punem brânza de vaci, piureul de afine, coaja și zeama de lămâie. Cu mixerul le omogenizăm bine.

    Într-un alt bol batem frișca spumă cu mixerul.

    Peste amestecul de brânză cu afine punem gelatina, pe care am topit-o 30 de secunde în cuptorul cu microunde. La final adăugăm și frișca bătută și omogenizăm totul bine.

    Punem crema peste baza de biscuiți.

    Dăm tortul la frigider 3 ore cât să se întărească.

    Când tortul este gata îl scoatem din formă și îl decorăm cu afine proaspete.

    Tortul de Afine cu Ciocolată Albă este gata! Priviți cât de bine arată! Are o bază dulce de biscuiți și o cremă fină de afine și brânză. Împreună cu afinele proaspete de deasupra are un gust minunat.

    Vă doresc poftă bună!