Șnițele de Pui cu Parmezan

Astăzi vom face Șnițele de pui cu parmezan. Această rețetă de origine Italiană este un preparat pe bază de piept de pui făcut șnițel cu pesmet, acoperit cu sos marinara și parmezan răzuit.

Ingrediente pentru șnițele:
1 piept de pui tăiat ca pentru snitele
150 de grame de făină
150 de grame de pesmet
3 oua
Sare și piper după gust


    Începem prin a condimenta pieptul de pui cu sare și piper.

    Apoi, trecem fiecare bucată de carne prin făină, ou și pesmet.

    Prăjim șnițelele în baie de ulei până când devin rumene.

    Le scoatem pe un șervețel de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.

Ingrediente pentru sosul marinara:

2 conserve de 400 de grame de roșii în bulion tocate în cubulețe mici
1 ceapă tocată mărunt
3-4 căței de usturoi tocați mărunt
50 de grame de unt
1 linguriță de oregano
1 linguriță de busuioc uscat (dacă aveți proaspăt e chiar mai bun)
1 linguriță de sare și una de piper
150 de grame de parmezan răzuit


    Într-o tigaie punem untul și îl lăsăm să se topească. Apoi, punem ceapa și usturoiul și le călim aproximativ 5-7 minute, la foc mediu, cât să se înmoaie. Adăugăm roșiile în bulion, condimentăm cu oregano, busuioc, sare și piper și continuăm să fierbem sosul pentru încă 15-20 de minute, amestecând din când în când. Când sosul a mai scăzut și s-a îngroșat oprim focul.

    Punem sosul marinara peste fiecare șnițel de pui. Deasupra presărăm parmezanul răzuit.

    Dăm șnițelele la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 15 minute.

    Șnițelele cu parmezan sunt gata! Priviți cât de bine arată! Au o crustă crocantă acoperită în sosul marinara acrișor și parmezanul răzuit topit deasupra care le fac absolut minunate.

    Vă doresc pofta bună!