Mini Tarte cu Nucă

Astăzi vom face Mini tarte cu nucă. Tartele au o crustă fragedă cu unt și nucă și sunt umplute cu un amestec de ouă, unt, miere de albine și jumătăți de sâmburi de nucă. Sunt foarte aspectuoase și fragede.

Ingrediente pentru aluatul fraged:

250 de grame de făină
1 ou
125 de grame de unt rece
50 de grame de nucă măcinată
70 de grame de zahăr
un praf de sare


    Într-un bol punem făina, untul, oul, zahărul, nuca măcinată și praful de sare. Cu mâna omogenizăm totul bine până când avem aluatul format.

    Rupem câte o bilă din aluat cu mâna și o întindem într-o formă pentru tarte. Facem la fel cu tot aluatul. Vă vor ieși aproximativ 10-13 bucăți din întreaga cantitate.

    Dăm tartele la copt 10 minute la 200 de grade Celsius.

    Între timp noi ne vom ocupa de umplutură.

Ingrediente pentru umplutură:
5 ouă
120 de grame de miere de albine
40 de grame de unt topit
150 de grame de jumătăți de sâmburi de nucă


    Într-un bol punem ouăle și mierea. Le mixăm până când obținem o compoziție spumoasă, apoi adăugăm și untul topit.

    Scoatem tartele din cuptor și le umplem cu un polonic cu amestecul de ouă și miere.

    Peste fiecare punem sâmburii de nucă.

    Dăm iarăși tartele la copt pentru încă 30 de minute, sau până sunt rumene deasupra și nu mai sunt lichide.

    Mini tartele cu nucă sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt atât de fragede și nu sunt foarte dulci. Sunt pur și simplu perfecte.

    Vă doresc poftă bună!