Prăjitură cu Lămâie

Astăzi vom face Prăjitură cu Lămâie și Glazură. O rețetă perfectă pentru toți iubitorii de lămâie. Este un desert aromat și aspectuos, acoperit într-o glazură de lămâie.

Ingrediente:

225 de grame de zahăr
225 de grame de făină
150 de grame de smântână fermentată
190 de grame de unt
coaja de la 2 lămâi netratate
5 albușuri
5 gălbenușuri
un praf de sare


    Într-un bol punem gălbenușurile, zahărul, coaja de lămâie și sarea. Cu mixerul le spumăm bine. Apoi, adăugăm untul topit, smântâna și făina. Omogenizăm totul bine.

    Într-un alt bol batem albușurile spumă cu mixerul.

    Punem albușurile bătute spumă peste compoziția de gălbenușuri și le încorporăm.

    Punem compoziția obținută într-o tavă pentru guguluf unsă cu unt și tapetată cu pesmet. Dăm prăjitura la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 50 de minute până la o oră, sau până când înfigem o scobitoare în mijloc, iar ea iese curată.

    Între timp noi ne vom ocupa de glazură.

Ingrediente pentru glazură:
200 de grame de zahăr pudră
3-4 linguri de zeamă de lămâie


    Peste zahărul pudră adăugăm treptat din zeama de lămâie și amestecăm până când avem formată o glazură fină, care să curgă când o punem peste prăjitură.

    Când prăjitura este coaptă o scoatem din formă. Întindem deasupra glazura de lămâie și ornăm cu fâșii subțiri de coajă de limetă pentru culoare.

    Prăjitura cu lămâie și glazură este gata! Priviți cât de bine arată! Are o culoare atât de frumoasă, o aromă delicioasă de lămâie și este atât de pufoasă.

    Vă doresc poftă bună!