Ingrediente:
200 de grame de ciocolată de lapte tocată mai mărunt
300 de grame de făină
200 de ml de lapte
200 de grame de unt topit
4 ouă
200 de grame de zahăr
12 linguri de Nutella
14 grame de bicarbonat de sodiu
60 de grame de cacao
Într-un bol punem ouăle și zahărul. Cu mixerul le spumăm bine, până când își dublează volumul.
Apoi, adăugăm făina, bicarbonatul de sodiu, laptele, untul topit și cacao. Omogenizăm bine cu o spatulă. Punem și jumătate din ciocolata de lapte și amestecăm.
Punem câte o lingură din compoziția obținută într-o tavă pentru brioșe unsă cu ulei. Facem o adâncitură în mijlocul fiecăreia. Peste punem o linguriță de Nutella. Peste toate brioșele punem încă jumătate de lingură din compoziție pentru a sigila Nutella. Deasupra punem restul de ciocolată de lapte.
Dăm brioșele la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute.
Brioșele sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sub căpăcelul în formă de ciupercă avem Nutella care curge. Un gust divin, plin de ciocolată!
Vă doresc poftă bună!