Risotto cu Ciuperci

Astăzi vom face Risotto cu ciuperci. Această rețetă este perfectă atunci când vrem să facem orez, dar ne-am cam plictisit de variantele obișnuite. Risotto se face cu vin și parmezan si are un gust divin.

Ingrediente:

600 de ml de supă de găină
200 de grame de orez
4 ciuperci mai mari tăiate felii
150 de ml de ulei
100 de ml de vin alb
3-4 căței de usturoi tocați mărunt
2 cepe tocate cubulețe
jumătate de legătură de pătrunjel verde tocat
150 de grame de parmezan răzuit
sare după gust


    Într-o tigaie punem jumătate din cantitatea de ulei și ciupercile. Le călim câteva minute. Apoi, adăugăm usturoiul, sare după gust și frunzele de pătrunjel și amestecăm bine. Lăsăm 30 de secunde pe foc, după care punem deoparte.

    Într-o altă tigaie punem restul de ulei și ceapa. O călim câteva minute. Apoi, adăugăm orezul și vinul alb. Cu o lingură de lemn amestecăm continuu până când scade lichidul. Acum începem să adăugăm treptat supa de găină, amestecând continuu cu lingura de lemn, până când scade lichidul, apoi adăugăm iarăși supă și tot așa până când orezul este gătit și am terminat de pus toată supa.

    Peste orez punem ciupercile călite și parmezanul. Omogenizăm totul bine.

    Risotto cu ciuperci este gata! Priviți cât de bine arată! Este atât de cremos și aromat de la vin și parmezan.

    Vă doresc poftă bună!