
Ingrediente:
10 ouă fierte
300 de grame de smântână
2 ouă
200 de grame de șuncă afumată tăiată cubulețe mici
50 de grame de cașcaval răzuit
un sfert de legătură de pătrunjel verde tocat mărunt
2 cepe verzi tocate mărunt
sare și piper după gust
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri.
Batem cele două ouă cu o furculiță. Peste punem sare și piper după gust și smântâna.
Pasăm gălbenușurile cu o furculiță. Peste ele punem pătrunjelul, ceapa verde, șunca, sare și piper după gust și un sfert din amestecul de smântână. Omogenizăm totul bine.
Umplem jumătățile de ou cu amestecul de gălbenușuri. Punem aproximativ o lingură de umplutură pe fiecare. Punem ouăle umplute într-o tavă pentru cuptor.
Peste ouăle umplute punem smântâna. Deasupra punem cașcavalul răzuit.
Dăm ouăle la cuptor la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 15-20 de minute, cât să devină aurii deasupra.
Ouăle umplute la cuptor sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt atât de gustoase, umplutura este cremoasă. Sunt perfecte pentru a fi puse pe masa de sărbători.
Vă doresc pofta bună!