Plăcintă cu Iaurt

Astăzi vom face Plăcintă cu Iaurt. Această rețetă o fac de vreo 20 de ani. Nu v-am arătat până acum varianta mea pentru că sunt atâtea pe internet. Cred că este desertul meu preferat. Când o scot din cuptor nu mai am răbdare să mănânc. Se face foarte ușor și are o textură atât de cremoasă.

Ingrediente:
7 ouă
1 kg de iaurt simplu
350 de grame de zahăr
1 pachet cu foi de plăcintă
200 de grame de stafide
100 de ml de ulei
1 plic de 8 grame de zahăr vanilinat


    Într-un bol punem ouăle, zahărul și zahărul vanilinat. Cu mixerul le spumăm până când își dublează volumul. Apoi, adăugăm iaurtul și mai mixăm doar cât să fie omogenizat.

    Într-o tavă cu dimensiunea de 38x26 cm unsă cu ulei începem să clădim plăcinta. Punem 3-4 foi de plăcintă, unse bine cu ulei între ele. Apoi, punem câteva polonice din amestecul de ouă și iaurt și presărăm stafide. Continuam cu foi de plăcintă, pe care le ungem bine cu ulei, iarăși amestecul de ouă cu iaurt și stafide. Mai repetăm straturile încă de două ori. Deasupra trebuie să avem foi de plăcintă. Eu în pachet am avut 14 foi, deci am pus 4 straturi de câte 3 foi și deasupra două. Întotdeauna numărați câte foi aveți în pachet pentru a ști câte straturi sa faceți. Ungem plăcinta cu ulei deasupra.

    O înțepăm cu un cuțit din loc în loc. Stropim cu puțină apă.

    Dăm plăcinta la cuptor aproximativ o oră, sau până când devine aurie deasupra.

Ingrediente pentru a unge plăcinta deasupra:

1 ou
1 plic de 8 grame de zahăr vanilinat


    Batem oul cu zahărul vanilinat cu o furculiță.

    Când plăcinta este coaptă o scoatem din cuptor și o ungem cu o pensulă cu oul pregătit. O mai lăsăm în cuptor 10 minute.

    Când plăcinta este gata o lăsăm aproximativ o oră să se răcească, apoi o putem tăia și servi.

    Plăcinta cu Iaurt este gata! Priviți cât de bine arată! Are straturi multe, foile s-au înmuiat și au devenit cremoase, un absolut deliciu.

    Vă doresc pofta bună!