
Ingrediente:
150 de grame de unt
150 de ml de smântână pentru frișcă
400 de grame de zahăr
1 conservă de 400 de grame de lapte condensat
un praf de sare
Într-o cratiță punem zahărul, smântâna pentru frișcă, laptele condensat, untul și praful de sare. Amestecând continuu cu o lingură de lemn fierbem caramelul până când își schimbă culoarea și se îngroașă, aproximativ 40-50 de minute, la foc mic.
Imediat ce luăm de pe foc batem caramelul cu mixerul 2-3 minute, până vedem că e mai gros.
Punem compoziția pentru caramele într-o tavă pătrată cu dimensiunea de 16 cm tapetată cu hârtie de copt. O aplatizăm și lăsăm să se răcească complet.
Când sunt reci le tăiem în pătrățele.
Caramelele sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt foarte bune, ușor sfărâmicioase și foarte dulci.
Vă doresc poftă bună!