Salată de ouă

Astăzi vom face Salată de ouă. Este o salată cremoasă, se face ușor din ingrediente simple și are un gust spectaculos.

Ingrediente:
6 chifle
6 ouă fierte
1 gălbenuș
100 de ml de ulei
1 linguriță de muștar
sare după gust


    Începem prin a face maioneza. Peste gălbenuș punem puțină sare, muștar și uleiul, pe care îl adăugăm în fir subțire, amestecând continuu cu o lingură de lemn.

    Separăm albușurile de gălbenușuri.

    Albușurile fierte le tocăm cubulețe mici.

    Gălbenușurile le pasăm cu o furculiță.

    Peste gălbenușuri punem maioneza și puțină sare. Omogenizăm totul bine. Eu am adăugat maioneza treptat, câte două linguri o dată, pentru a ieși cât mai cremoasă compoziția.

    Punem pasta de gălbenușuri peste albușuri și omogenizăm. Dacă doriți puteți pune și ceapă verde în salată. Îi va da un plus de savoare și culoare. Eu nu am pus pentru a putea mânca băiețelul meu de 2 ani, care e mai mofturos când e vorba de mâncare.

    Salata de ouă este gata! Priviți cât de bine arată! Este atât de gustoasă și cremoasă. Tăiem chiflele pe jumătate și le umplem cu salată. O delicatesă!

    Vă doresc pofta bună!