Plăcintă Egipteană – Mesh Om Ali

Astăzi vom face Plăcintă Egipteană. Această plăcintă se face din foi de plăcintă, lapte condensat, smântână pentru frișcă și unt. Este cremoasă și crocantă, foarte dulce, absolut minunată.

Ingrediente:
2 pachete de 400 de grame de foi de plăcintă
500 de ml de smântână pentru frișcă
1 conservă de 400 de grame lapte condensat
200 de grame de unt


    Ungem cu unt topit o tavă cu dimensiunea de 38x26 cm. Tava poate sa fie și puțin mai mare, important este să fie suficient de lată cât să încapă foile de plăcintă. Luăm pe rând câte o foaie de plăcintă și o încrețim. O punem în tavă. Facem la fel cu toate foile, până când umplem tava.     Deasupra punem untul topit.

    Dăm plăcinta la cuptor la 180 de grade Celsius pentru aproximativ jumătate de oră, sau până când devine aurie deasupra.

    Când plăcinta este coaptă o scoatem din cuptor și punem deasupra laptele condensat și smântâna pentru frișcă.

    Mai dăm la copt încă 10 minute.

    Plăcinta Egipteană este gata! Priviți cât de bine arată! Foile încrețite îi dau un aspect frumos, este crocantă la exterior și cremoasă în interior. În plus, se face foarte ușor și repede.

    Vă doresc poftă bună!