Gogoși de Ciocolată

Astăzi vom face Gogoși de Ciocolată. Acestea sunt făcute după rețeta mea tradițională de gogoși, dar aluatul este maro, făcut cu cacao și sunt acoperite cu ciocolată.

Ingrediente:

800 de grame de făină
300 de ml de lapte călduț
300 de ml de apă călduță
2 gălbenușuri
2 linguri de zahăr
5 linguri de ulei
30 de grame de drojdie
1 linguriță de sare
și 40 de grame de cacao


    Începem prin a face maiaua. În bolul unui mixer punem apa,  laptele, drojdia, zahărul și 5-6 linguri cu vârf de făină. Mixăm câteva secunde, cât să fie omogenizat. Lăsăm maiaua să stea 10-15 minute cât să se activeze drojdia.

    Apoi, adăugăm gălbenușurile, uleiul, făina, cacao și sarea. Frământăm aluatul 20 de minute.     Dacă faceți aluatul cu mâna va trebui frământat mai mult.

    Punem aluatul într-un bol făinat și îl lăsăm să dospească la loc călduț acoperit cu un prosop de bucătărie, aproximativ 1 oră.

    Când aluatul a dospit îl punem pe blatul de lucru făinat și îl formăm într-o bilă. Întindem aluatul cu sucitorul cât să aibă un cm grosime. Tăiem gogoșile cu o formă pentru gogoși. Eu am ales să le fac gaură la mijloc, dar puteți și fără.

    Le mai lăsăm la dospit 5-7 minute până se încinge uleiul.

    Prăjim gogoșile în baie de ulei câte 2-3 minute pe o parte.

    Le scoatem pe șervețele de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.

    Continuăm să prăjim gogoși, câte 4-5 o dată, până când le terminăm pe toate.

    Când sunt gata tot ce ne mai rămâne de făcut este să le glazurăm. Eu am topit 200 de grame de ciocolată de lapte. Le trecem prin glazură și sunt gata!

    Gogoșile de Ciocolată sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt foarte pufoase, au gust plăcut de ciocolată și arată foarte bine.

    Vă doresc poftă bună!