Prăjitura Paula

Astăzi vom face Prăjitură Paula. Gândită după budinca Paula, pe care băiețelul meu o adoră, această prăjitură este atât de gustoasă și aspectuoasă. Atât cei mici, cât și cei mari o vor adora.

Ingrediente pentru blat:
150 de ml de lapte
200 de grame de făină
1 lingură de miere
1 lingură de cacao
1 ou
125 de grame de zahăr
25 de grame de unt
1 plic de praf de copt
1 gălbenuș


    Într-un bol punem untul și mierea. Cu o lingură de lemn le spumăm. Apoi, adăugăm oul, gălbenușul și zahărul și amestecăm.

    Punem făina, cacao, praful de copt și laptele. Omogenizăm totul bine.

    Punem compoziția într-o tavă rotundă cu diametrul de 25 de cm unsă cu ulei si tapetată cu hârtie de copt. Dăm blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când înfigem o scobitoare în mijloc, iar ea iese curată.

    În timp ce blatul e la copt noi ne vom ocupa de budincă.

Ingrediente pentru budincă:
700 de ml de lapte
50 de grame de ciocolată neagră
150 de grame de zahăr
50 de grame de amidon de porumb
3 gălbenușuri
1 linguriță de esență de vanilie
un praf de sare


    Punem laptele într-o cratiță la fiert. Păstrăm puțin, aproximativ 50 de ml pentru a forma pasta de budincă.

    Într-un bol punem gălbenușurile, zahărul, esența de vanilie, praful de sare, amidonul și laptele. Omogenizăm bine.

    Când laptele e fiert îl turnăm treptat peste compoziția pentru budincă, amestecând continuu cu o lingură de lemn.

    După ce am încorporat tot laptele punem compoziția înapoi în cratiță și o dăm iarăși la foc.
Amestecăm continuu cu lingura de lemn până când se îngroașă, apoi oprim focul.

    Când blatul este copt luăm hârtia de copt jos și îl punem înapoi în forma în care l-am copt.     Punem trei sfert din budinca de vanilie peste blat.

    În budinca rămasă punem ciocolata și amestecăm până când se topește. Budinca fiind fierbinte va topi ciocolata repede.

    Din loc în loc punem câte o lingură din budinca de ciocolată peste cea de vanilie.

    Cu o lingură îi dăm formă de pete, așa cum au văcuțele.

    Lăsăm prăjitura să se răcească complet înainte de a o servi.

    Prăjitura Paula este gata! Priviți cât de bine arată! Este atât de delicioasă și aspectuoasă. Trebuie neapărat să o faceți și voi pentru familia voastră.

    Vă doresc pofta bună!