Prăjitură Fanta (fără coacere)

Astăzi vom face Prăjitură Fanta fără coacere. În loc de blatul tradițional al rețetei punem pișcoturi pe care le însiropăm în suc, punem cremă de brânză dulce cu stafide și un jeleu de fanta cu gelatină deasupra. Se face mult mai repede și mai ușor decât varianta originală și este foarte bună.

Ingrediente:
30 de pișcoturi
500 de grame de brânză dulce
500 de ml de fanta
200 de grame de unt la temperatura camerei
300 de ml de fanta pentru însiropat pișcoturi
100 de grame de stafide
150 de grame de zahăr
1 plic de 8 grame de zahăr vanilinat
10 grame de gelatină + 100 de ml de apă


    Începem prin a însiropa pișcoturile în suc. Le ținem 2 secunde scufundate, pentru ca ele se însiropează repede. Le punem într-o tavă. A mea are dimensiunea de 24X24 de cm, dar puteți și într-o tavă mai mare, singura diferență este că nu vă va ieși atât de înaltă prăjitura.

    Într-un bol punem untul, zahărul și zahărul vanilinat. Cu mixerul le spumăm bine. Apoi, adăugăm brânza dulce și stafidele.

    Punem toată crema peste pișcoturi.

    Acum ne vom ocupa de jeleu. Peste apă punem gelatina și amestecăm cu o lingură. O lăsăm la hidratat 10 minute.

    Punem gelatina pe care am topit-o 20 de secunde în cuptorul cu microunde peste 500 de ml de suc și amestecăm. Luăm cu o lingură spuma formată la suprafață.

    Punem jeleul peste prăjitură. O lăsăm să stea 2-3 ore la frigider cât să se întărească.

    Prăjitura Fanta fără coacere este gata! Priviți cât de bine arată! Este pufoasă, bine însiropată, dulce, absolut minunată.

    Vă doresc poftă bună!