Pavlova de Cacao cu Cireșe și Cremă de Mascarpone

Astăzi vom face Pavlova de Cacao cu Cireșe și Cremă de Mascarpone. Această bezea delicioasă poate fi făcută în multe feluri, dar cu cireșe și cremă de mascarpone nu doar că este foarte aspectuoasă, dar este și super bună.

Ingrediente pentru bezea:
250 de grame de zahăr
6 albușuri
1 lingură de cacao
3 linguri de amidon de porumb
1 lingură de oțet


    În bolul unui mixer punem albușurile și le batem spumă. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu
.
    Adăugăm oțetul și amidonul de porumb. Cu o spatulă omogenizăm bine. La final adăugăm și cacao, dar nu omogenizăm în totalitate, pentru a avea aspect marmorat.

    Punem bezeaua pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și îi dăm o formă rotundă.

    Dăm bezeaua la copt la 120 de grade Celsius pentru fix 1 oră jumate. Când este coaptă o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească complet.

Ingrediente pentru cremă:
500 de ml de frișcă lichidă
300 de grame de cireșe
150 de grame de zahăr pudră
250 de grame de mascarpone
1 linguriță de esență de vanilie


    Într-un bol punem frișca și o batem spumă cu mixerul. Apoi, adăugăm brânza mascarpone, zahărul pudră și esența de vanilie. Mai mixăm doar până când totul este bine omogenizat.

    Când bezeaua este rece punem toată crema peste ea și o întindem uniform. Deasupra punem cireșe, eu le-am lăsat cu tot cu codițe și cu sâmburi pentru aspect. Am decorat și cu câteva frunze de mentă. Bezeaua va crăpa la exterior, dar nu vă faceți griji, e normal să fie așa.

    Pavlova de cacao cu Cireșe și Cremă de Mascarpone este gata! Priviți cât de bine arată! Este perfectă pentru orice perioadă a anului, dar în special acum când cireșele sunt în sezon.