Bulion de Casă

Astăzi vom face Bulion de Casă. De când sunt eu la lume, adică de 31 de ani, nu a fost vară în care să nu se facă bulion cu roșii din grădina mea. Vara, în curtea mea, se fac fel și fel de rețete pentru iarnă. De-a lungul anilor v-am arătat multe rețete pentru iarnă, iar astăzi facem bulionul. Aceasta este prima dată când fac bulion anul acesta.

Ingrediente:
20 de kg de roșii coapte bine
1 legătură de pătrunjel verde tocat și țelină
5-6 ardei grași
100 de grame de zahăr
100 de grame de sare
10 aspirine zdrobite


    Începem prin a tăia roșiile. Scoatem cotorul  verde și le tăiem în sferturi.

    Trecem roșiile prin mașina de bulion. Sucul obținut îl punem într-o cratiță. Pielițele le mai trecem încă o dată prin mașină la sfârșit. Acest pas e important pentru că din ele va ieși pulpa.

    Mașina mea de bulion este simplă, manuală, dar v-o recomand cu toată încrederea. Am încercat să fac bulion și cu mașină electrică, dar nu le stoarce la fel de bine.

    Din întreaga cantitate de roșii am obținut 17 litri de suc.

    Punem cratița pe foc. Adăugăm zahăr, sare, toate după gust, aproximativ 100 de grame din fiecare, ardeii și frunzele de pătrunjel și țelină, pe care le-am legat cu ață, pentru a nu se rupe în bulion.

    Lăsăm bulionul să fiarbă aproximativ 3 ore. Din când în când amestecăm în el. Eu îl fierb în curte, pe foc cu lemne.

    În ultima oră de fiert punem și aspirinele zdrobite. Acest pas este opțional, știu că mulți dintre voi nu sunteți de acord asta, dar eu așa fac dintotdeauna.

    Când bulionul este gata îl luăm de pe foc și îl punem în sticle. Sub fiecare sticlă am pus vârful unui cuțit, ca să nu se spargă sticlele. După fierbere mi-au mai rămas 13 litri de bulion. Punem capacele.

    Bulionul este gata! Priviți cât de bine arată! Are o culoare atât de frumoasă. Este foarte bun la gust, perfect pentru a fi folosit în orice rețetă doriți.

    Vă doresc pofta bună!