Foi pufoase umplute cu Cireșe

Astăzi vom face Foi pufoase umplute cu Cireșe. O prăjitură mai simplă de atât nici nu cred ca există. Facem două foi fragede, pe care le umplem cu cireșe din compot fierte cu budincă de vanilie. Este o prăjitură mare, cremoasă și gustoasă.

Ingrediente pentru foi:
250 de grame de făină
100 de ml de lapte
100 de grame de zahăr
3 albușuri + 6 linguri de zahăr
100 de ml de ulei
3 gălbenușuri
7 grame de amoniu pentru prăjituri


    Într-un bol punem gălbenușurile și zahărul. Cu lingura de lemn le spumăm bine. Apoi, începem să adăugăm uleiul treptat, amestecând continuu.

    După ce am terminat de încorporat uleiul adăugăm laptele, făina și bicarbonatul de amoniu. Omogenizăm bine.

    Separat, într-un bol curat batem spumă cele 3 albușuri cu cele 6 linguri de zahăr.

    Peste amestecul de gălbenușuri făcut mai devreme punem albușurile bătute. Le omogenizăm bine.

    Într-o tavă unsă și tapetată cu hârtie de copt punem jumătate din compoziție. Coacem prima foaie la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20-25 de minute, sau până când devine aurie deasupra.

    Când este coaptă o scoatem din tavă și peste o nouă hârtie de copt punem și cealaltă jumătate din compoziție. Coacem și ce-a de-a doua foaie la fel ca și pe prima.

Ingrediente pentru cremă:
2 borcane de 700 de grame de cireșe în compot fără sâmburi
200 de grame de zahăr
2 plicuri de budincă de vanilie


    Într-o cratiță punem cireșele din compot cu tot cu lichid și zahărul. Lăsăm să fiarbă.

    Peste praful pentru budincă punem apă cât să formăm o pastă omogenă.

    Când cireșele fierb punem amestecul pentru budincă în ele și mai ținem pe foc până când se îngroașă, amestecând continuu.

    Punem crema peste prima foaie, pe care am lăsat-o în tava în care am copt, pentru că budinca obținută este încă moale și să nu curgă. Peste punem cealaltă foaie.

    Lăsăm prăjitura sa stea aproximativ o oră, cât să se răcească complet, apoi o putem tăia și servi.

    Foile pufoase umplute cu cireșe sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt pufoase, pline de umplutură, dulci, absolut minunate.

    Vă doresc poftă bună!