Supă cremă de roșii

Astăzi vom face Supă cremă de roșii. Această rețetă este foarte interesantă, legumele se gătesc în cuptor, apoi le curățăm și le pasăm. Supa are un gust mai deosebit datorită faptului că este făcută în cuptor.

Ingrediente:

1 kg de roșii
1 morcov mare tăiat în bucăți mai mari
1 ardei capia mare
1 căpățână de usturoi tăiată pe jumătate
100 de ml de ulei
1 linguriță de sare  
1 linguriță de cimbru


    Într-o tavă pentru cuptor punem roșiile, pe care le înțepăm cu un cuțit din loc în loc, morcovii, usturoiul și ardeiul capia. Deasupra punem uleiul, cimbrul și sarea. Dăm totul la cuptor pentru aproximativ 1 oră la 200 de grade Celsius, sau până când toate legumele sunt gătite în totalitate.

    Când sunt gătite luăm pielița jos de pe roșii și de pe ardei. Scoatem cățeii de usturoi din căpățână. Facem asta cu grijă pentru că sunt foarte fierbinți.

    După ce am curățat tot le punem în bolul unui robot de bucătărie cu tot cu lichidul rămas după gătire. Pasăm câteva secunde până când obținem o supă cremă. Eu am folosit legume din grădina mea.

    Punem supa într-o cratiță. Gustăm și dacă mai e nevoie punem sare.

Ingrediente pentru crutoane:

6 felii de pâine
1 linguriță de usturoi pudră
30 de ml de ulei


    Tăiem pâinea în cuburi. Peste punem usturoiul pudră și uleiul. Dăm la cuptor pentru aproximativ 10 minute la 200 de grade Celsius.

    Acum o putem servi. O punem într-un bol iar deasupra punem crutoanele.

    Supa cremă de roșii la cuptor este gata! Priviți cât de bine arată! Este atât de delicioasă și cremoasă, iar fiindcă legumele s-au gătit în cuptor au o aromă aparte. Trebuie neapărat să o încercați și voi vara aceasta.
    
    Vă doresc poftă bună!