Bile de Cartofi la Cuptor umplute cu carne

    Astăzi vom face Bile de Cartofi la Cuptor umplute cu carne. Această rețetă este absolut delicioasă. Bilele de cartofi sunt umplute cu un amestec de carne și legume, apoi sunt băgate la cuptor acoperite cu un sos de smântână și cremă de brânză.

    Ingrediente:
    500 de grame de carne tocată
    1,5 kg cartofi tăiați cuburi
    50 de grame de morcovi tăiați cubulețe
    200 de grame de cremă de brânză
    200 de grame de cașcaval
    200 de ml de lapte
    300 de ml de smântână de gătit
    1 ceapă roșie mai mare tăiată mărunt
    1 ardei capia tăiat cubulețe
    1 linguriță de boia de ardei dulce
    1 linguriță de sare
    1 linguriță de piper
    1 linguriță de chimen
    100 de grame de mazăre
    150 de grame de pastă de roșii


    Într-o oală cu apă punem cartofii și puțină sare. Îi punem pe foc să fiarbă.

    Între timp ce cartofii fierb vom pregăti umplutura. Într-o tigaie în care am pus 100 de ml de ulei punem carnea, ceapa, morcovii, ardeiul și mazărea. Călim totul 15-20 de minute până când atât legumele cât și carnea sunt gătite. Apoi, adăugăm piper, chimen, sare, boiaua de ardei dulce și jumătate din pasta de roșii. Amestecăm și mai ținem pe foc 5 minute.

    Când cartofii sunt fierți ii pasăm ca la piure. Apoi, ii condimentăm cu sare și piper și punem laptele. Omogenizăm totul bine.

    Într-un bol punem crema de brânză și smântâna de gătit. Amestecăm bine.

    Acum formăm bilele. Luăm o lingură cu vârf de cartofi și ii aplatizăm în palmă. Peste punem o lingură de carne și sigilăm umplutura. Îi dăm o formă rotundă. Facem la fel până terminăm de făcut bilele. Eu am făcut 11 bucăți.

    Pe fundul unei tăvi pentru cuptor punem restul de pastă de roșii și o întindem. Punem bilele în tavă. Peste ele punem amestecul de cremă de brânză și smântână. Deasupra presărăm cașcavalul răzuit.

    Dăm mâncarea la cuptor pentru 15-20 de minute, sau până când se rumenește deasupra.

    Bilele de cartofi la cuptor umplute cu Carne sunt gata! Priviți cât de bine arată! Este o mâncare aromată, la care nu mai avem nevoie de garnitură. Toate se îmbină perfect și dau un gust minunat.

    Vă doresc Poftă Bună!