Tort Munți Înzăpeziți

    Astăzi vom face Tort Munți Înzăpeziți. Acest tort nu doar ca se face foarte ușor, dar este și extrem de delicios. Are un blat pufos, o cremă fină de ciocolată și este acoperit într-o cremă pufoasă de brânză.

    Ingrediente pentru crema de ciocolată:
    200 de ml de smântână pentru frișcă
    150 de grame de ciocolată neagră


    Într-o oală care este pe baie de aburi punem smântâna pentru frișcă și ciocolata. Amestecăm până când toată ciocolata este topită. O lăsăm să se răcească complet, apoi o punem în frigider.
    
    Ingrediente pentru blat:
    4 linguri de făină
    4 linguri de zahăr
    2 linguri de ulei
    4 gălbenușuri
    4 albușuri
    10 grame de praf de copt
    1 linguriță de esență de rom
    1 lingură de cacao


    Într-un bol punem gălbenușurile și uleiul, pe care îl adăugăm în fir subțire, ca și când am face maioneză.

    Într-un alt bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate începem să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm gălbenușurile, făina, praful de copt, cacao și esența de rom. Omogenizăm totul bine.

    Punem compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea de 38X24 de cm unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt.

    Dăm blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute, sau până când înfigem o scobitoare în mijloc, iar ea iese curată.  

    Scoatem crema de ciocolată din frigider și o batem spumă cu mixerul.

    Ingrediente pentru ornat:
    150 de grame de cremă de brânză
    200 de ml de frișcă lichidă
    1 linguriță de esență de vanilie


    Într-un bol punem frișca și o batem spumă cu mixerul. Apoi, adăugăm crema de brânză și esența de vanilie. Mixăm câteva secunde până când totul este bine omogenizat. Dacă doriți să fie mai dulce puteți adăuga puțin zahăr pudră.
    
    Acum tăiem blatul pe lățime în 4 fâșii, de la cea mai mare la cea mai mică. Fiindcă tava mea are 38 de cm, eu am tăiat astfel: 14, 11, 8 și 5 cm.

    Acum clădim tortul. Pe o tavă punem fâșia de blat cea mai mare, peste punem cremă de ciocolată și tot așa repetăm până am terminat foile și crema. Îmbrăcăm tortul în crema de brânză. Deasupra am presărat ciocolată.

    Tortul Munți Înzăpeziți este gata! Priviți cât de bine arată! Este un tort aspectuos, foarte cremos și delicios.

    Vă doresc poftă bună!