
Ingrediente:
1 kg de brânză dulce de vaci
1 litru de lapte
50 de grame de unt
1 ou
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 linguriță de sare
Într-o oală punem laptele și îl lăsăm să fiarbă.
Când laptele începe să fiarbă punem brânza și amestecăm câteva minute, până când se încălzește și ea.
Scoatem brânza din zerul rămas și o punem la scurs.
Peste ou punem bicarbonatul de sodiu și îl batem cu o furculiță.
Într-o oală pune untul și îl lăsăm să se topească. Punem brânza scursă de zer, oul cu bicarbonat și sare. Amestecăm la foc mic, 20-30 de minute, până când toată brânza s-a topit.
Punem cașcavalul în forme și îl lăsăm să se răcească. Am obținut 500 de grame de cașcaval.
Cașcavalul de casă este gata! Priviți cât de bine arată! Ca să îl scot din forme am băgat o linguriță pe margini. Are un aspect frumos, se topește exact ca și cașcavalul din comerț și este foarte bun la gust.
Vă doresc poftă bună!