Cuburi de Legume pentru Supă

    Astăzi vom face Cuburi de Legume pentru supă. Eu fac supă săptămânal, pentru că este preferata băiatului meu. Mereu pun câte un cub de legume după ce fierb supa pentru un plus de savoare. Dar, cum e încă mic, încerc să îi fac mesele cât mai sănătoase, așa că astăzi va arăt cât de simplu e să facem aceste cuburi acasă.

    Ingrediente:
    2 rădăcini de pătrunjel
    Jumătate de gulie
    O legătură de frunze de pătrunjel verde
    1 praz
    4 cepe medii
    2 morcovii mari
    Jumătate de rădăcină de țelină
    2 rădăcini de păstârnac
    1 căpățână de usturoi
    80 de grame de sare
    50 de ml de ulei
    1 linguriță de turmeric pudră (dacă aveți rădăcină de turmeric e mai bine)

    Începem prin a curăța și toca legumele. Vom folosi doar jumătate din țelină. O curățăm și o tăiem cuburi.

    Punem toate legumele în tigaia în care le vom găti. Țelina are nenumărate beneficii asupra sănătății, este plină de vitamine și minerale și face parte din aceeași familie cu pătrunjelul și feniculul.

    Continuăm cu prazul. Îl tăiem în două pe lung, apoi bucăți mai mici. Acesta este bogat în nutrienți, ceea ce înseamnă că este sărac în calorii, perfect pentru cei care sunteți la dietă.

    Curățăm păstârnacul, apoi îl tăiem în bucăți. Acesta este mult mai dulce iarna.

    Curățăm morcovii, după care ii tăiem. Frunzele morcovilor nu sunt comestibile. De la ei mâncăm doar rădăcina.

    Tăiem frunzele de pătrunjel verde. Ideal era să folosim în această rețetă și frunze de țelină, dar nu am găsit niciunde să cumpăr.

    Curățăm ceapa de foi. O tăiem și pe ea. În fiecare an mama mea pune multă ceapă în grădină, pentru a avea suficient de multă cât să îmi dea și mie, să ne ajungă atât mie cât și ei toată iarna.

    Tăiem jumate din gulie. Din cealaltă jumătate va face mama mea ciorbă. O curățăm și o tăiem.

    Curățăm usturoiul și îl tăiem. Nu trebuie să tăiem legumele foarte mici, totul va veni pasat la final. Medicina populară recomandă usturoiul în tratamentul de hipertensiune.

    La final curățăm și pătrunjelul și îl tăiem. Frunzele și tulpina de pătrunjel ajută la eliminarea toxinelor din corp și la protejarea ficatului.

    Peste legumele tăiate punem uleiul, sarea și pudra de turmeric.

    Punem pe foc și le gătim aproximativ jumătate de oră, sau până când legumele sunt gătite.
Amestecăm din când în când.

    Din momentul în care a început să lase lichid acoperim tigaia cu un capac.

    Când sunt gătite le pasăm într-un robot de bucătărie.

    Punem pasta obținută într-o tavă cu dimensiunea de 33x21de cm. Nivelăm deasupra. O lăsăm să se răcească. Când este rece o băgăm în congelator și lăsăm peste noapte.

    A doua zi scoatem din tavă. Eu m-am folosit de torța de bucătărie pentru a încălzi puțin fundul tăvii, în acest fel a ieșit ușor fără să se rupă. Cu un cuțit tăiem în cuburi. Învelim fiecare cub in folie de aluminiu. Le păstrăm în congelator.

    Ca demonstrație, într-un litru de apă fiartă punem un cub și cu o lingură amestecăm până se dizolvă. Am pus tăiței și supa e gata de a fi servită.

    Cuburile de legume sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt perfecte în supă, ciorbă, tocană. Sunt foarte aromate și bineînțeles mult mai sănătoase.

    Vă doresc poftă bună!