Lasagna cu Cartofi

    Astăzi vom face Lasagna cu Cartofi. Ideea de bază este aceeași, clădim în straturi sos bechamel, carne, mozzarella și cartofi în loc de foile pentru lasagna.

    Ingrediente pentru cartofi:
    1,5 kg de cartofi
    50 ml de ulei de măsline
    3-4 căței de usturoi răzuiți
    1 lingură de boia de ardei dulce
    Sare și piper după gust

    Într-o oală punem cartofii, îi acoperim cu apă și punem puțină sare. Îi lăsăm să fiarbă.

    Ingrediente pentru sosul de carne:
    700 de grame de carne de porc tocată
    1 morcov mai mare răzuit
    2 roșii de mărime medie tăiate cubulețe
    1 ceapă mai mare tăiată cubulețe
    70 de grame de pastă de tomate    
    50 de ml de ulei de măsline
    Sare și piper după gust

    Într-o tigaie punem uleiul de măsline, ceapa și morcovul. Le călim 5 minute. Apoi, adăugăm carnea și călim până când își schimbă culoarea.

    Condimentăm cu sare și piper, punem roșiile și pasta de tomate. Gătim totul încă 15 minute.

    Când cartofii sunt fierți ii scoatem din apa în care au fiert pe o tavă pentru cuptor acoperită cu hârtie de copt.

    Peste usturoi punem uleiul de măsline, apoi îl punem peste cartofi. Condimentăm cu sare, piper și boia de ardei dulce. Dăm cartofii la cuptor 15-20 de minute la 200 de grade Celsius.

    Ingrediente pentru sosul bechamel:
    700 de ml de lapte
    Sare și piper după gust
    50 de grame de unt
    3 linguri de făină
    Și vom mai avea nevoie de 350 de grame de mozzarella răzuită

    Într-o cratiță punem untul și îl lăsăm să se topească. Punem făina și o încorporăm. Începem să adăugăm laptele treptat. Condimentăm cu sare și piper după gust. Gătim câteva minute, amestecând continuu, până când se îngroașă sosul.

    Acum clădim lasagna. Într-o tavă pentru cuptor punem jumate din sosul bechamel. Peste punem jumate din cartofi. Aceștia sunt foarte aromați, usturoiul le-a dat un gust minunat. Punem jumate din sosul de carne și jumate din mozzarella răzuită. Continuăm la fel ca și primul strat: sos bechamel, cartofi, carne și mozzarella.

    Dăm lasagna la cuptor la 200 de grade Celsius pentru jumătate de oră, sau până când e rumenă deasupra.

    Lasagna cu cartofi este gata! Priviți cât de bine arată! Aroma este divină, atâtea ingrediente și condimente minunate, care împreună au un gust demențial. Mozzarella se întinde, arată atât de apetisant.

    Vă doresc poftă bună!